Hanu lu Cobala

HANU' LU' COBÂLĂ

Impresionaţi de frumuseţea acestor locuri, de aerul curat şi ozonat de munte, am hotărât în anul 2012 să construim agropensiu­nea „HANU’ LU’ COBÂLĂ” pe partea dreaptă a Râuşorului, afluent al Cosăului, la cota 900, sub îndrumarea arhitectului CORDOŞ DOREL.
Limpezimea şi puritatea apei de munte ne-a inspirat să con­struim şi bazine pe care să le populăm cu păstrăvi.
Pensiunea are o suprafaţă de 500 mp. pe nivel, are cramă, restaurant cu bucătărie tradiţională, iar la etaj, 8 camere care vă aşteaptă cu drag tot timpul anului.

Budesti

Pe aceste plaiuri binecuvântate de Dumnezeu, la poalele munţilor Gutâi, de o parte şi pe alta a râului Cosău, se întinde satul Budeşti, sat mare şi prosper, cu oameni harnici și înstăriţi.

În luna mai a anului 1899, vicarul TIT BUD a botezat Budeştiul „mica Romă a Maramureşului”, deoarece se întinde pe şapte coline, la fel ca „marea Romă a Italiei”. Despre Budeşti se vorbeşte prima oară într-o diplomă din 1361 a regelui Ludovic cel Mare. Despre Biserica de lemn din Budeşti (Josani) în care se află cămaşa de zale a lui Pintea Viteazul, vicarul TIT BUD scria în revista „Transilvania”, că ar data cu mult înaintea începutului mileniului II, fiind la acea vreme ca o „catedrală” a creştinilor români de pe Cosău.

Close Menu